Foredragsholdere

Foredragsholder Stine Ring Hansen Stine Ring Hansen. Billedhugger. Hjemmeside: www.stineringhansen.dk

Foredragstitel: ”Processen i at skabe en bronzeskulptur og leve som billedhugger”
Dato: d.9. maj 2015, kl.13 (varighed: 1½), Raadvad Bronzeværksted
Stine Ring Hansen byder inden for i værkstedet til et foredrag om procesforløbet i at skabe en skulptur i bronze fra ide’ til færdigt værk og om det, at leve som billedhugger. Inkl. hjemmestøbt kage og kaffe/the.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Tilmeld dig foredrag ved Stine Ring Hansen
Christine Marstrand Christine Marstrand er tidligere operasanger ved Det Kgl. Teater og stadig aktiv som koncertsanger. Hun har en Master of Fine Arts-grad i musikvidenskab og er cand. mag. i kunsthistorie med speciale i samspillet mellem musik og billedkunst. Hun holder foredragskoncerter og forelæsninger i krydsfeltet mellem musik, billedkunst og litteratur i ind- og udland. Hjemmeside: www.christinemarstrand.dk

Foredragstitel: Skulptur og digte
Med sang af Christine Marstrand og levende musik af Kristian Buhl-Mortensen på lut.
Dato: d.26. marts 2015, kl.19:30 (varighed: 1½-2 timer inkl. pause m/ en lille glas og snack)
Michelangelo Buonarroti har skrevet ca. 300 digte, og det er i høj grad i disse forholdsvis ukendte Rime, som han selv kaldte digtene, at den store italienske renæssancekunstner giver udtryk for sine tanker om kunst. Digtene er vigtige nøgler i tolkningen af det store billedkunstneriske værk, og de understreger, i hvor høj grad Michelangelo viser tilbage til kærligheden som den altoverskyggende kreative kraft. Han iscenesætter sin passionerede kærlighedslængsel overvældende udtryksfuldt i de stærke billeder af menneskekroppen, hvad enten kærligheden retter sig mod jordiske eller himmelske mål. Foredraget handler om, hvordan Michelangelo anvender de samme metoder, når han digter, og når han udhugger sine fantastiske skulpturer.
Pris:   Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Foredragstitel: “Stik gaflen i øjet!”  Wilhelm Freddie og surrealistisk skulptur
Mødested: Den Kgl. Afstøbningssamlingen, Toldbodgade 40, Kbh
Tidspunkt: Efterår
Wilhelm Freddie (1909-1995) gjorde sin entré på surrealismens scenegulv i samme periode som Salvador Dali, René Magritte og Luis Buñuel i 1930’erne.
Da først nazisterne og senere det danske politi stormede Freddies udstilling med titlen ”SEX-SURREAL-TRÆK GAFLEN UD AF ØJET PÅ SOMMERFUGLEN” i København i 1937, blev det et højdepunkt i surrealismens historie. Udstillingen blev lukket af myndighederne som farlig for offentlig sædelighed. Tre af værkerne, deriblandt objektet Sex-paralysappeal, som ses på billedet, blev konfiskeret og anbragt på Københavns Kriminalmuseum. Freddie blev tiltalt for pornografi og måtte afsone fængselsstraf for sin kunst. I kølvandet på Freddies værk fulgte i fire årtier skandaler, beslaglæggelser, udvisninger, nazistisk dødsdom og forbud mod indrejse i Det Tredje Rige. Kunne man i virkeligheden ønske sig noget bedre som surrealist?
I foredraget analyseres Sex-paralysappeal og der trækkes linjer til surrealistisk skulptur i øvrigt.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Tilmeld dig foredrag ved Christine Marstrand
Tina Bech Nørregaard Tina Bech Nørregaard er uddannet cand. mag, i dansk moderne kultur og kunsthistorie. Hun er en kulturformidler, der evner at arbejde tværfagligt med dansk sprog, kunst, litteratur, arkitektur, design og fotografi.

Foredragstitel: ”Auguste Rodin & Camille Claudel”
Dato: Ingen dato endnu, kl.19 (varighed: 1½), Raadvad Bronzeværksted
Da billedhuggeren Rodin mødte Claudel fik han ikke kun en elev, en muse og en elskerinde, men også en konkurrent I form af en talentfuld kvindelig kunstner. Forholdet mellem disse to kunstnere er en fortælling om skulpturer, kunst, galskab og lidenskab. Og det er tillige en fortælling om hjem og identitet, som vi i dette lille foredrag skal opleve gennem billeder og andre fortællinger, der kan føre os tættere på de to kunstnere, deres hjemlighed og værker i Paris.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Tilmeld dig foredrag ved Tina Bech Nørregaard
Foredragsholder Thor Larsen Thor Larsen, Samtids-realistisk billedhugger 28 år, uddannet stenhugger med bronzemedalje. Uddannet på The Florence Academy of Art, 2013
Hjemmeside: www.thorlarsen.net

Foredragstitel:
Dato: Ingen dato endnu
Mød kunstneren Thor Larsen, der vil fortælle om sit nærvær med klassisk/naturalistisk skulptur, hvad der for ham, gør det interessant og spændende.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Tilmeld dig foredrag ved Thor Larsen
Tom Jørgensen Tom Jørgensen er Kultur Red. Jyllandsposten, Kunstavisen og ivrig kunstskribent, forfatter og foredragsholder.  Hjemmeside: www.eikon-kunstformidling.dk

Foredragstitel: ”Rundvisning på Langelinie”
(Mødested: ved Gefion-springvandet)
Dato: d.18. juni 2015, kl.17 (varighed: ca. 2 timer)
Tom Jørgensen fører os gennem Langelinies mange skulpturer fra Edward Eriksens ”Den lille havfrue” til Bjørn Nørgårds ”Den genmodificerede havfrue” , som indgår i skulpturgruppen ”Det genmodificerede paradis” . Vi får indblik i det store værk Gefion-springvandet, møder en rytterstatue, og beriges med større og mindre skulpturer samt historiske monomenter. En kunsttur med øjenåbnende perspektiv.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
Foredragstitel: ”Rundvisning på Holmens Kirkegård”
(Mødested: Hovedindgang til Holmens kirkegård, hjørnet af Øster Farimagsgade og Dag Hammerskjölds Alle’)
Dato: d.17. september 2015, kl.17 (varighed: ca. 1½ – 2 timer) 
Holmens Kirkegård er en fredsfyldt oase med seværdigheder og mindesmærker over begiveheder og berømte personligheder som Svend Auken, Burmeister & Wein, Johanne Louise Heiberg og Tivolis grundlægger George Carstensen. Tom Jørgensen fører os levende igennem spændende fortællinger om personers liv og levned, om Danmarkshistorie og om gravskikkens historie gennem tiden. En tur i smukke omgivelser og stilhed.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers..
Tilmeld dig foredrag ved Tom Jørgensen
Louise Cone Louise Cone er Konservator (SMK) for samtidskunst samt moderne og ældre skulptur inklusiv Den Kgl. Afstøbningssamlingen. Hun underviser i ‘Bevaring af Samtidskunst’ på Det Kongelige Danske Konservatorskolen, København.Hjemmeside: www.smk.dk
Louise Cone is a sculpture and objects conservator specialized in the field of contemporary art. She holds a Masters in Conservation from The Royal Danish Art Academy, School of Conservation, and is in charge of the contemporary art and sculpture collection at Statens Museum for Kunst, in Copenhagen. She was one of the founding members of INCCA,International Network for the Conservation of Contemporary Art. Originally from New York, Louise holds a degree in Fine Arts from The School of Visual Arts in NYC, and has worked as a practicing artist before being trained as a conservator. Her emphasis is on creative problem solving involving artists, scientists, and others to collectively find innovative solutions to complex conservation issues and ways of conserving modern materials. www.contemporaryconservation.com

Foredragstitel: Konceptet vs. Materialitet – “Bevaring kunstobjekter som er baserede på ideer, ideologier, koncepter og et specifikt udtryk”
Tidspunkt: Efterår
Hvor langt er man villig til at gå – I bevaring af en genstand som er en del af et samlet værk, og er underlagt en overordnet koncept som er større og meget mere betydningsfulde end selveste objekt? Hvornår er det at vigtigheden af materialitetet opstår og hvordan er det set I forhold til værkets overordnede konceptuelle rammer?
Dette indlæg handler om kampen mellem et samtidskunstværks eksistens som en aktiv medspiller I nutidens kultur, og dennes indskrivelse I de givet institutionelle rammer hvor historiken og kulturarven er I højsædet.
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers..
Tilmeld dig foredrag ved Louise Cone

thomas-lindvig-installation Thomas Lindvig. 1996 Chelsea College af Art, UK, 2000 Fine Art, Goldsmiths College, London, UK, 2002 Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh. 2013 MA Culture and Theory, Københavns Universitet.
Thomas har en lang række udstillinger bag sig i både ind og udland, her kan bl. a. næves Berlin, London, Istanbul og New York.
I år deltager Thomas i udstillingen i Århus ”Sculpture by the Sea”, Aros. Hjemmeside: www.thomaslindvig.com

Foredragstitel: Thomas Lindvig, Installation, maleri og skulptur
Mødested: Prags Boulevard 49E
Dato: d.29. oktober 2015, kl.17
Vi besøger Thomas Lindvig i hans atelier på Prags Boulevard i Kbh, hvor han fortæller om sit arbejde med installationen, maleriet og skulpturen. Vi får lov at kigge ind i Thomas’ verden og kommer tæt på hans tanker og ide’er med værkerne, hvordan anskuer vi værket og tidens tendenser?
Pris: Medlem – kr. 125,-/pr. pers. Ikke medlem – kr. 150,-/pr. pers.
 Tilmeld dig foredrag ved Thomas Lindvig